Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
Czytali temat:
Mateo92 Wojciechowski (21153 niezalogowanych)
427 Postów
Anna K
(pannaanna666)
Latający Holender
nosz toc cierpliwie czekam

na starosc sie cierpliwosci nauczylam
Zgłoś wpis
9 Postów

()
Początkujacy
kolek napisał:
[quote]witam wszystkich z jeb....belgii
co do tych zartow to nie kumam
mozna kogos obrazac wysmiewac i miec zle zdanie o nim
ale tylko za jego zycia???
a po smierci to juz nie ??[/quote

Mieć o kimś złe zdanie - spoko(także o zmarłym) - przecież nie wszystkich musimy lubić. Obrażać kogoś, wyśmiewać(również po śmierci) - też o.k. - w ten sposób sam pokazujesz kim jesteś i ile jesteś wart, ale ubliżanie zmarłemu, jawnie i publicznie ciesząc się z jego śmierci, robiąc z tego faktu pośmiewisko, tym bardziej tuż po tragicznym wydarzeniu, uważam (delikatnie określając) za chorą rekcję, która zdecydowanie nie powinna mieć miejsca. A gość, który komentuje to słowami "kaczka po smoleńsku", "zimny leszek" dla mnie jest tchórzem bez honoru pozbawionym moralności, nie potrafiącym się zachować adekwatnie do sytuacji. Zginał człowiek - tragicznie - razem z nim prawie setka innych ludzi, czy jest to powód i dobry moment do żartów? NIE - no takie jest przynajmniej moje zdanie.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
ale ubliżanie zmarłemu, jawnie i publicznie ciesząc się z jego śmierci, robiąc z tego faktu pośmiewisko, tym bardziej tuż po tragicznym wydarzeniu, uważam (delikatnie określając) za chorą rekcję, która zdecydowanie nie powinna mieć miejsca.

po pierwsze nikt czy ja czy ktos inny nie napisal ze cieszy sie z jego smierci
po drugie nazywajac go przepraszam Pana Prezydenta kaczka
tez mu nikt nie ubliza byl kaczka za zycia
i pozostal nia po smierci
przynajmniej dla niektorych
dla mnie byl kaczka a teraz mam mowic ze co ze to łabedż
Zgłoś wpis
9 Postów

()
Początkujacy
Wiking napisał:
a to slyszeliscie? najbardziej z pochowku Kaczynskiego na wawelu cieszy sie Pilsudski, bo bedzie mial zimnego Lecha pod Wiking napisał:
narodowa potrawa rosjan? kaczka po smolensku :

A to panie Kołku jak nazwiesz? niewinnymi żarcikami bez znaczenia?
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
maynard, ty jakis troche przewrazliwiony jestes, uwazam , ze to swietne dowcipy i podziwiam pomyslowosc i blyskotliwosc ich tworcy, troche wiecej dystansu bo zycie toczy sie dalej, a osobiscie uwielbiam drob , pieczona kaczuszka...palce lizac a i zimny leszek do tego ...wow
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
maynard napisał:
Wiking napisał:
a to slyszeliscie? najbardziej z pochowku Kaczynskiego na wawelu cieszy sie Pilsudski, bo bedzie mial zimnego Lecha pod Wiking napisał:
narodowa potrawa rosjan? kaczka po smolensku :

A to panie Kołku jak nazwiesz? niewinnymi żarcikami bez znaczenia?

zart jak zart maynard
jednemu sie podoba drugiemu nie
ale jesli kolego uwazasz ze te zarty maja jakies znaczenie
to chetnie sie dowiem jakie
bo dla mnie nie maja zadnego znaczenia
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Wiking napisał:
maynard, ty jakis troche przewrazliwiony jestes, uwazam , ze to swietne dowcipy i podziwiam pomyslowosc i blyskotliwosc ich tworcy, troche wiecej dystansu bo zycie toczy sie dalej, a osobiscie uwielbiam drob , pieczona kaczuszka...palce lizac a i zimny leszek do tego ...wow

pozdrowienia od kolka
choc preferuje chopina lub sobieski wodeczke ogolnie nie lecha
Zgłoś wpis
682 Posty
anna ...
(wiedzma)
Latający Holender
kolek napisał:
wiedźma napisał:
ona na pewno się pośmieje z dowcipu, może jej opowiesz o kaczce po smoleńsku kolek, żart na czasie

wiesz co wiedzma
dla mnie to ty mozesz wspolczuc wszystkim na tym swiecie ktorych dotknela tragedia
ale nie oczekuj ze kazdy to bedzie robil
ty sobie cierp z nimi i placz a ja bede zyl dalej
az sie dziwie ze nie pojechalas jej pocieszyc po smierci tatusia
z wyrazami szacunku kolek

...ale ze mnie obłudna zdzira : współczuje gdy kogoś dotyka tragedia...
ostatni raz pisze o co mi chodzi:ja od nikogo nie wymagam współczucia, chociaż fakt,ze przeraza mnie jego brak u innych. Ktoś kogoś wyśmiewa w obliczu takiej tragedii.I nie chodzi tu o PIS, Kaczyńskiego, którego zresztą nie lubiłam za jego doktryny polityczne,i nie będę teraz zmieniać poglądów z tego powodu.Chodzi o tragedie ludzka,wielu ludzi, kilkudziesięciu osób.I qurwa mac, jak już pisałam, ciała jeszcze nie ostygły,a niektórzy urządzają sobie święto i tańczą makabryczny taniec na ich grobach.Mowie teraz ogólnie, o całej szopce,tez w kraju.
jest coś takiego jak umiar,takt,poczucie koherencji, poczucie chwili, normalność.
jest tez coś takiego jak milczenie.Ale oczywiście od nikogo nie wymagam,tylko sugeruje.

co do córki Kaczyńskiego,panie kolku,to raczej ona nie oczekuje od wszystkich osobiście składanych kondolencji,ale nie oczekuje tez żartów z jej tragedii typu"podać zimnego lecha?"
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
co do córki Kaczyńskiego,panie kolku,to raczej ona nie oczekuje od wszystkich osobiście składanych kondolencji,ale nie oczekuje tez żartów z jej tragedii typu"podać zimnego lecha?"

prosze wybaczyc pani wiedzmo calonocna podroz zmeczenie
powrot do kraju gdzie orzel wyladowal - przepraszam !!!!!!
ale dyskutowal bede na pewno z pania bo to ciekawy temat
a juz dzisiaj odpuszczam pozdrawiam
Zgłoś wpis
9 Postów

()
Początkujacy
"Zart jak zart" ... ty nie widzisz w tym nic pogardliwego, strasznego .... a ja tak ... no różnimy sie i tyle. ty jesteś wobec tego obojętny, wiking uważa że to śmieszne, a mnie wk..wiają takie "żarty". no kazdy ma swoje zdanie.
Zgłoś wpis

Bliżej nas